Κάρολος

Karolos

Κάρολος

H σχεδιαστική κατεύθυνση σε αυτό το έργο καθορίστηκε από τις αρχές του κινήματος σχεδιασμού των δεκαετιών ‘40 με ’70. Η παλέτα των υλικών επιλέχθηκε προσεκτικά ώστε τα έντονα χρώματα να μην επισκιάζουν τα απογυμνωμένα από διάκοσμο έπιπλα που χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές με απαλά και κυρτά τελειώματα. Οι ξύλινες κατασκευές και επενδύσεις αν και έχουν κυρίαρχο ρόλο μέσα στο χώρο, συνεργάζονται αρμονικά με τις αντανακλάσεις των λείων μεταλλικών επιφανειών και των ουδέτερων χρωματικά κεραμεικών όψεων. Τα αυστηρά γεωμετρικά μοτίβα που προκύπτουν, όπως ο κάναβος των λευκών πλακιδίων και οι γραμμικές σκοτίες των ξύλινων επενδύσεων δημιουργούν μία ενδιαφέρουσα αντίθεση με το τυχαίο μοτίβο που παρέχει το σκούρο μωσαικό που επενδύει τον πάγκο του μπαρ. Η επιλογή των υφασμάτων έγινε με σεβασμό στο ύφος της επίπλωσης καθώς και της συνολικής χρωματικής παλέτας. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία των ιδιαίτερων κρεμαστών φωτιστικών με ορειχάλκινο τελείωμα που αναδεικνύουν την περιοχή του μπαρ καθώς και ορισμένους χώρους φαγητού ενώ η κατανομή του γενικού φωτισμού στοχεύει στην παραγωγή της κατάλληλης ατμόσφαιρας.
Τύπος: Bar – Εστιατόριο
Τοποθεσία: Νέα Σμύρνη, Αθήνα
Έτος: 2018
Στάδιο: Ολοκληρωμένο
Έκταση: 120m²
Φωτογράφιση: Πάρις Ταβιτιάν
Γραφιστικά: Μενέλαος Νικόπουλος
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς