Coastal Appartment

Coastal Apartment

This project concerns the redesign of an 180sq.m apartment in an iconic 70’s building located at Posidonos coastal avenue in Paleo Faliro. Its privileged position with uninterrupted view of the sea, combined with the neoclassical features of the earlier design, inspired a new approach infused with coastal and colonial style elements. The owners were keen on preserving the classical ornaments and furnishings, therefore the choice of the additional furniture and the bespoke structures’ design paid respect to the pre-existing character, while conveying the visual upgrade and new design approach. Both the enrichment of the colour palette and the use of colonial themed wallpapers as well as the carefully picked decorative elements and light fixtures, contributed to the creation of an eclectic character while completing the composition of a renewed yet timeless design proposal.

Type: Residential
Location: Paleo Faliro, Athens
Year: 2019
Status: Completed
Area: 180m²
Photography: Pantelis Chadoulis

Font Resize