Short Stay Apartments

Short Stay Apartments

Το έργο αφορά τον ισομερή διαχωρισμό ενός διαμερίσματος 100m² σε δύο μικρότερα studio των 46m² με κοινό προθάλαμο, με σκοπό την βραχυπρόθεσμη μίσθωσή τους. Η δημιουργία επιπέδων στο δάπεδο ενώ έχει λειτουργικό χαρακτήρα για την τοποθέτηση των νέων υδραυλικών εγκαταστάσεων ταυτόχρονα παρέχει την δυνατότητα για εναλλαγή υλικών, με δρύινο δάπεδο να καλύπτει το νέο επίπεδο και πολύχρωμο μωσαϊκό στον υψομετρικά υποβαθμισμένο χώρο του καθιστικού. Η χρωματική παλέτα που ορίζει το μωσαϊκό επαναλαμβάνεται προσεκτικά και στον υπόλοιπο χώρο με βαφές σε ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές, φωτιστικά, υφάσματα επιπλώσεων, κουρτίνες και στοιχεία διακόσμησης. Η συλλογή των υλικών συμπληρώνεται με λευκά διάτρητα πάνελ, ψάθινα χαλιά, ορθογώνια λευκά πλακάκια, και επιχρίσματα πατητής τσιμεντοκονίας. Ξύλινες σταθερές κατασκευές έχουν επενδυθεί με καπλαμά teak ώστε να συνάδουν με τα κινητά έπιπλα σε ύφος mid-century modern όπως το τραπέζι φαγητού, τις καρέκλες, τα τραπεζάκια καθιστικού και τα κομοδίνα του υπνοδωματίου. Στο χώρο του μπάνιου διαφοροποιείται έντονα η ελαφρώς χαμηλότερα υψομετρικά περιοχή του ντουζ με τη χρήση του πολύχρωμου μωσαϊκού, που συνδυάζεται αρμονικά με την υπόλοιπη σύνθεση υλικών. Το υπνοδωμάτιο αποπνέει την ίδια αύρα με τους χώρους διημέρευσης ενώ οι ειδικά σχεδιασμένες σύνθετες κατασκευές εξυπηρετούν την χρηστικότητα προσδίδοντας παράλληλα ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Ο συνδυασμός των τάσεων σχεδιασμού και της ιδιαίτερης χρωματικής παλέτας ενώ αποτελεί πρόκληση, συνεισφέρει στην δημιουργία ενός ανάλαφρου και χαρούμενου χώρου με διαχρονικό χαρακτήρα.
Τύπος: Διαμερίσματα
Τοποθεσία: Λευκωσία
Έτος: 2019
Στάδιο: Ολοκληρωμένο
Έκταση: 100m²

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς